Even voorstellen

Professionaliteit

Professioneel handel ik op basis van ruim 20 jaar werk- en levenservaring. De opleiding Rouwbegeleider heeft mijn kennis verdiept en mijn intuïtie enorm versterkt. Ik blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen door middel van trainingen, lezingen, congressen en webinars. Alles wat ik persoonlijk ervaren of geleerd heb in mijn leven, zie ik terug in mijn coaching. Ik ben enorm enthousiast over de resultaten die ik hiermee bereik.

Overzicht van mijn relevante opleidingen
  • Training Verlies in Beeld
  • Opleiding Rouwbegeleider bij Buro Nazorg
  • Post HBO-opleiding Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding. 
  • HBO-Jeugdwelzijnswerk (HBO-SPH).
Overzicht van mijn werkervaring

Sinds 2020 heb ik mijn eigen praktijk. Als coach help ik cliënten die vastgelopen zijn in hun rouwproces en onverklaarbare klachten en pijn hebben. 

Gezinswerker bij een Buurtteam in Utrecht heb ik veel ervaring opgedaan in een wijk met zeer diverse achtergronden en culturen. Veel wijkbewoners komen uit kwetsbare gezinnen en hebben te maken met (chronische) ziekten, overlijden, NAH(niet-aangeboren hersenletsel), en (v)echtscheidingen. Hierbij spelen psychische en emotionele problemen een grote rol.
Het werk in deze gezinnen was zeer afwisselend, met verschillende hulpvragen en oplossingen op maat: elke keer weer een uitdaging! Veel mensen met emotionele problemen hebben te kampen met een vorm van verlies en rouw. Dit was voor mij een reden om de opleiding Rouwbegeleider te volgen.

Bij Reinaerde heb ik gezinnen begeleid waarin een licht verstandelijke beperking of een chronische ziekte een rol speelde. Deze gezinnen hadden problemen met relaties, opvoeding, financiën, school, werk en netwerk.
Elk gezin is anders en heeft zijn eigen wensen en behoeften. Dat maakte het werk zo interessant voor mij.

Ambulant Begeleider bij Intermetzo van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en ASS.
Het viel me op dat ouders zelf willen leren om met het moeilijke gedrag van hun kind om te gaan.

Het was mooi om te zien hoe ouders door de juiste begeleiding veranderden in zelfstandige ouders vol zelfvertrouwen. 

Groepswerker bij kinderen met gedragsproblemen en beperkingen die uit huis zijn geplaatst.

Wie ben ik?

Ik ben Grace de Graaf, de Pauwer Coach voor rouw bij ziekte, scheiden & overlijden. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen zoons.

In mijn leven heb ik te maken gehad met verlies en rouw door emigratie, bekkeninstabiliteit, beroerte, dementie en overlijden. 

Op 11-jarige leeftijd ben ik vanuit Canada naar Nederland geëmigreerd. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om alles wat bekend is achter te moeten laten.

Pas jaren later besefte ik hoeveel impact het op mijn leven heeft gehad.

Mijn duo nationaliteit heeft mij als persoon en hulpverlener gevormd: ik heb het beste van beide culturen verenigd.

Tijdens de opleiding Rouwbegeleider heb ik mij op een creatieve manier en door middel van literatuur verdiept in mijn eigen rouw en verlies. Alles wat ik met cliënten doe heb ik zelf gedaan, zodat ik weet hoe het voelt en wat het oplevert. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol het is om op een andere manier naar je verlies te kijken. De verworven inzichten neem ik voor altijd mee. Dit wens ik iedereen toe die worstelt met rouw.

Ik heb nu mijn eigen praktijk in Amersfoort Vathorst!