Rouwcoach

Wat kan rouwcoaching jou opleveren?

Je kunt niet kiezen wat je overkomt, wel hoe je hiermee om wilt gaan. Hoe je dat doet, is persoonlijk en hangt af van wat het beste bij jou past, bijvoorbeeld praten, schrijven, een gedicht, muziek of een andere creatieve uiting, spel of Verlies in Beeld. Door hier anders naar te kijken, krijg je nieuwe inzichten in je rouw, wat hierbij een rol speelt en wat jij nodig hebt om hiermee om te gaan. Het geeft een antwoord op vragen zoals: Wat is normaal bij rouw? Waarom overkomt mij dit? Wie ben ik na mijn scheiding of ziekte, na het overlijden van iemand die mij dierbaar is? Het laat je zien wat je krachten zijn en op welke punten verandering wenselijk is.

Als je behoefte hebt aan begeleiding of je niet begrepen of gehoord voelt, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk de Pauwer Coach!

Verloop van de coaching

Het traject start met een kennismaking. De kennismaking is bedoeld om een beeld te krijgen van je hulpvraag, hulpverlening, je netwerk, je verwachtingen en wat ik je te bieden heb. De kennismaking duurt gemiddeld 45 minuten. Bij wederzijds vertrouwen in een goede samenwerking maken we een afspraak voor de intake.

Tijdens de intake kunnen we een korte inventarisatie van belangrijke gebeurtenissen in je leven en die van je familie. Daarbij kijk ik naar wat het voor jou betekent. Het traject kan anders verlopen bijvoorbeeld bij een hulpvraag in de laatste levensfase. Op basis hiervan overleggen we, waar jij mee aan de slag gaat. Ik bied hierbij passende methoden aan in jouw rouwproces. Afspraken duren gemiddeld 45 minuten.