Ziekte

Je kwaliteit van leven wordt aangetast

Als je de diagnose krijgt van jouw ziekte, dan is dat heftig. Vooral als het onverwacht komt. De volle omvang hiervan dringt niet meteen tot je door. Natuurlijk heb je fysieke klachten, je hebt niet voor niets aan de bel getrokken. Jij verliest je vertrouwen in je lichaam als je lijf ineens niet meer doet of kan wat het altijd moeiteloos deed. Je rouwt om het verlies van je gezondheid. 

Het drukt een stempel op je relaties, welzijn, werk en activiteiten. Op je kwaliteit van leven. Op je toekomst, die er ineens anders uit komt te zien.

Blijf hier niet alleen mee worstelen. Anders loop je vast in je rouw.

Pauw ziekte
Mijn aanpak

Je ziekte is altijd aanwezig. Ik help je om te accepteren dat je ziek bent en om de gevolgen hiervan te inventariseren. Daarna kijken we hoe je het beste met deze gevolgen om kunt gaan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten. Hierbij ligt de focus op wat je wel kunt. Zonder te negeren wat er voor jou niet haalbaar/mogelijk is.
Je kunt jouw ziekte integreren in je leven. Ik help je om naar anderen toe duidelijk te maken wat jouw ziekte voor jou betekent. En hoe ze jou hierbij kunnen ondersteunen. Dan komt er ruimte vrij om te kijken naar de leuke dingen die je wel samen kunt doen. Je komt weer in balans. Je beleving van je pijn en klachten verandert blijvend in positieve zin en staat niet meer op de voorgrond. Je wordt veerkrachtiger en energieker. 

De eindfase en het resultaat waren verbluffend en zeer verrassend voor mij.

Mariska Keizer Verbeek

Ik heb bij de Pauwer Coach met Grace een creatieve opdracht gedaan in verband met mijn leven met een chronische beperking. Jarenlang had ik het idee te verdrinken en in een overlevingsstand te staan. Door het uitvoeren van de opdracht ben ik mij bewust geworden wat de aandoening met me heeft gedaan en hoe ik ermee ben omgegaan, en was ik voor het eerst in staat dat onder woorden te brengen. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven die ik in mijn leven van nu goed kan gebruiken.

Ik had geen idee wat ik van een creatieve opdracht moest verwachten en of ik wel creatief kon zijn. Ik vond het heel leuk om te doen. De eindfase en het resultaat waren verbluffend en zeer verrassend voor mij. Er kwam meer uit dan ik had verwacht, en het klopte gewoon. De begeleiding van Grace vond ik heel prettig. Ze straalt rust uit en stelde goede vragen zodat ik mijn gedachten en gevoelens op orde kreeg.

 

Bij mij was de diagnose een opluchting en tegelijkertijd toch heftig. Mij werd verteld dat ik bekkeninstabiliteit had. Ik dacht dat het over zou gaan. Terwijl het steeds slechter ging. Ik vond het omgaan met de onzekerheid of het ooit beter zou worden heel moeilijk. Na 2 jaar zat ik er helemaal doorheen. Ik heb toen hulp ingeschakeld: voor mezelf en voor mijn gezin. Vanaf dat moment ging het beter: fysiek én mentaal. Voor mij was dit een belangrijk omslagpunt. Door aandacht te besteden aan de impact van mijn aandoening op mijn leven is het mij gelukt om hier sterker uit te komen en dat wens ik jou ook toe!